tiistai 31. maaliskuuta 2015

Kengät ja laukku check!

Postasin aiemmin ihastukseni näihin Guessin kenkiin:


Kamppailin kuitenkin sen kanssa, että kengillä oli ihan liikaa hintaa siihen nähden, mitä olin ajatellut kenkiin panostaa, mutta kuitenkin niiin kovasti nämä tahtoisin. Ja sitten lamppu syttyi! Mullahan on toinen kaasoista Kanadassa, jossa nämä maksavat reilusti vähemmän kuin Suomessa! Niimpä pistin heti viestiä kaasolleni ja netistä katsottuna kengät olisivat siellä jopa puolet halvemmat. Kaaso käy vielä tsekkaamassa liikkeessä paikan päällä mitä ne maksavat, mutta uskon että nämä on pian niiiiiiiiin mun! ;)

Zalandon sivuilta taisin löytää jo laukunkin! Punakultaan päätyneenä yhtenä teemaväreistä, ihastuin tähän: 


Väri osuu just nappiin ja hintakin on oikein hyvä opiskelijabudjettiin! Taidanpas laittaa tämän pian tilaukseen. 

Eli ensimmäiset ostokset omista asusteista häitä varten taitaa olla vihdoin päätettynä, niin kivaa!

lauantai 28. maaliskuuta 2015

Häämusiikit

Ehdin jo kovin kyllästyä mun blogin ulkoasuun ja nyt päätin vähän uudistaa sitä. Huuh ja kyllä siinä vaan kauan taas menikin! Enkä tiedä oonko vieläkään tyytyväinen, mut saa taas mennä hetken aikaa! :D

Mutta sitten itse asiaan! Oon tässä yliopistoaikana istunut muutamilla vuosijuhlilla, joista on hyvä ottaa mallia, mitä ideoita kannattaa napata omiin juhliin ja mitä kannattaisi toteuttaa toisin. Ja yksi näistä asioista on musiikki! Esimerkiksi maljan noston ja ruokailun ajaksi haluan ehdottomasti taustamusiikkia, jonka vuoksi aloitinkin jo listaamaan joitakin biisejä. Laitoin sekaan sekä suomalaisia ja ulkomaisia hempeilybiisejä, jotka vois mun mielestä sopia taustamusiikiksi. Lista varmasti täyttyy vielä pikkuhiljaa kun tulee lisää biisejä mieleen.

En löytänyt itselle mitään mieleisiä valmiita häälistoja ainakaan vielä, joten kasasin listaa nyt ihan oman musiikkimaun mukaan! Ajattelin tehdä erikseen vielä listat meidän "pubiin" (johon M luultavasti saa valita omanlaisensa musiikin) sekä illaksi sitten vielä omansa.

Alustavan taustamusiikkilistan tein Spotifyyn, toivottavasti löydätte sieltä myös itsellenne jotakin! :) Saa myös vinkata, jos listasta mielestäsi puuttuu jokin!

Meillä on myöskin vielä avoinna kappale ensitanssiin. John Legendin All of me on (yllättäen) yhtenä vaihtoehtona, mutta ei olla lyöty vielä mitään lukkoon. Pitäisi jossain vaiheessa miettiä sitäkin vielä tarkemmin. Mutta jos tuo all of me (tai oikeastaan mikä tahansa) valitaan, haluaisin että se soitettaisiin livemusiikkina. Edes se, jos ei muuten bändiä saada! Sukulaisista varmasti saadaan muutamat, jotka voisivat sen meille soittaa.
Se on kuitenkin melko varmaa, että ei haluta suomenkielistä kappaletta. Kumpaakin miellyttää enemmän englanninkieliset tekstit. Itse pidän myös sellaisista, joissa säestys olisi pääasiassa pianolla.

Toivottavasti meidänkin ensitanssista saadaan jotain näin ihania otoksia.. :)


Kuvat 12

maanantai 23. maaliskuuta 2015

Värikriisit täällä taas hei..

Mä en nyt pääse yli enkä ympäri tuon punakullan kanssa. Oon sitä nyt muutamia viikkoja päässä pyöritellyt ja katellut inspiraatiokuvia pinterestistä ja selaillut kaiken maailman hääkaupat läpi ja äääh. En mä pääse yli siitä, että on se vaan niin upee!




Ehkäpä meidän on nyt siis vaan yksinkertaisesti vaihdettava suunnitelmia. Aiemmin siis suunnitelmissa oli valkoinen, hopea ja violetti. Nyt taidetaan hopealle ja violetille sanoa hyvästit?

Mulla on nyt vaan sellainen ongelma, etten jotenkin osaa yhdistellä värejä mun päässä, vaan mun pitää nähdä ne käytännössä kuinka ne toimii. Värimaailma voisi siis olla valkoinen, punakulta ja mikä? Vaaleanpunaista ja navyn sinistä lisäksi? Ainakin M saisi haluamansa sinisen puvun sopimaan muun värityksen kanssa, jos nämä väreiksi valittaisiin? Tässä ainakin näyttää tosi hyvältä:


Jotenkin mun on valmiiksi saatava miettiä, että mikä sitten olisi mitäkin väriä esimerkiksi kattauksessa. Selasin jo ebayt, etsyt yms. ja löysin kaksi vaihtoehtoa, jotka voisivat sopia kaitaliinaksi:

Tämän kuvan postasinkin jo aikaisemmin, josta ihastukseni lähti liikkeelle. Tätä samaista chevron kuvioista kaitaliinaa löytyy netistä, joten tää olis kyl yks todella hyvä vaihtoehto!

Toisena vaihtoehtoisena punakultaista kaitaliinaa löytyy tämmöisenä yksivärisenä glitterinä. 

Tykkään näistä molemmista vaihtoehdoista todella paljon! Täytyy vielä tuosta miehestä yrittää puristaa tietoa ulos, mistä se itse tykkäisi! :D

Kaitaliinan lisäksi punakultaa voisi näkyä pöytien numeroinnissa ja ehkä kynttiläkuppien reunat voisi koristaa punakullan värisiksi?

Kukissa voisi näkyä taas valkoista ja vaaleanpunaista enimmäkseen. Sininen voisi sitten näkyä ainakin lautasliinoissa ja menu/kutsuvieraskorteissa, joita pöytiin jaetaan? Kynttilöissäkin ehkä?

Huuh, apua. Tää on ehkä sekavin postaus ikinä kun oon itsekin niin pihalla mun suunnitelmien kanssa :D Tää on vaikeeta just siks, että mulla olis jokin ihme tarve nähdä livenä ne mun ajatukset, että näen onko ne sellaset kuin oon ajatellu. Ja näkis sen, onko jotakin väriä liikaa/liian vähän yms. Ja tuon punakullan kanssa voi olla ongelmia myös siksi, että sitä väriä ei vielä kauheasti ole missään tarjolla? Pitää siis itse askarrella kaiken näköistä. Olisi ihanaa saada jotain lyhtyjäkin punakullan värisenä, mutta voi olla hieman kiven alla.. Mut olis nyt kivaa päästä pikkuhiljaa kokoamaan ajatukset siitä, mitä pitää hankkia, minkä värisenä ja kuinka paljon yms. 

Sitten menin vielä ihastumaan tiettyihin kenkiin… Olen siis tähän asti ajatellu, etten aio panostaa niihin mitenkään erityisesti, koska eipä niitä paljoa sieltä mekon alta tule näkymään. Mutta, mutta… sitten näin nämä:


Ja voih sentään, nää olis niiiin mun mieleen! Mutta myös niiiiiin yli mun budjetin! Taidan muutaman kerran kamppailla sen asian kanssa, etten mee tuolta netistä klikkaamaan "tilaa"! :D 

Jeps, että näin jäsentyneitä ajatuksia tämän morsiamen päässä at the moment :D Mites muiden suunnitelmat sujuu? Onko joku muu kamppaillut värien kanssa? Tuo pinterest kyllä niin sekoittaa mun pään näiden kanssa.. :D


sunnuntai 15. maaliskuuta 2015

Hääbloggaajien meet & greet on täällä!

Whiiiii, Love Me Do- häätapahtumassa Wedding Emilia ja Ilma kuin morsian -blogien takana olevat naiset paljastivat, että aikovat järjestää hääbloggaajille oman miitin ja nyt se on täällä!

Miitti on 18.4 Turussa, aika ja tarkempi paikka ilmoitetaan myöhemmin. Miittiin mahtuu mukaan 10 hääbloggaajaa aveceineen, joten kipinkapin ilmoittautumaan mukaan Emilialle sähköpostilla eminau@utu.fi!

Ohjelmastakaan ei vielä paljastettu sen kummemmin mitään, kuin että jotain häihin liittyvää on tulossa. Yhtään en malttaisi odottaa ;) Miitti ei myöskään maksa mitään, ellei halua esim. syödä ja juoda hieman paremmin.

Ihan mahtavaa, että joillakin on intoa järjestää tällaisia tapahtumia, itse oon niin innoissani uusien ihmisten tapaamisesta, sekä siitä, että näkee ihmiset hääblogien takana! Huikea ilta varmasti tulossa. :)

Lisää miitistä voit lukea Emilian blogista.


Ps. Helsingin bloggaajat, jos aiotte matkustaa autolla Turkuun, täällä voisi olla yksi kyytiläinen lisää!

torstai 12. maaliskuuta 2015

Ruokajuomista ja booleista

Nyt tarvitsisin teidän lukijoiden mielipiteitä, koska itse oon nyt hieman epävarma mitä tehdä!
Eli meidän juhlapaikalla on ne a-luvat, joten kaikki alkoholi tulee melko kalliiksi sitä kautta. Juhlapaikalla on kuitenkin yläkerta, jota anniskelualue ei koske, jossa saadaan juotavaa tarjota niin paljon kuin halutaan. Kysymys onkin, olisko ihan typerää, jos me ei tarjottaisi ruoan kanssa viinejä ollenkaan, vaan jokainen ostaisi viininsä/ ruokajuomansa itse? Täten tarjottaisiin ruoan jälkeen boolia ja ehkä olutta ja siideriä tuolla yläkerrassa meidän omassa "pubissa". Mies on sitä mieltä, että ihan hyvin voitaisiin näin tehdä, siinä tulisi säästöä jo hieman alle 1000e. Itseä kuitenkin vähän mietityttää, että onko se ihan ok, ettei ruokajuomana tarjottaisi kuin tyyliin vettä ja jokainen saisi sitten käydä tiskiltä hakemassa mitä haluaa? Mitä mieltä ootte?

Yläkertaan olisi tulossa siis meidän oma pieni pubi, jonne laitettaisiin tarjolle erilaisia booleja. (Tää pubi systeemi tulee myöskin luultavasti olemaan meidän yksi pelastaja musiikin suhteen, koska meidän musiikkimaut on niin erilaiset! Joten pubiin vähän jotain rokahtavampaa ja tanssilattialle sitten tanssimusaa, huuh!)
Tulossa ei siis todellakaan ole mitään ällömansikkaboolia, vaan joitakin raikkaita hyviä juomia. Molemmat kun ollaan oltu baarimikkoja, löydetään varmasti jotkin ihanat vaihtoehdot! Sekaan sitruunaa tai limeä yms. niin juomiin saa myös hyvin näyttävyyttä.
Hanallisia boolimaljoja löytyy myös suhteellisen edullisesti, ainakin Finnmarilta löytyy 6l maljoja n. 10e hintaan, joten niitä pitäisi käydä jostain metsästämässä.


Juomat olis myöskin hauska nimetä jotenkin, joko morsiamen tai sulhasen drinkki tai mitä tahansa! Yksi hauska vaihtoehto olis myöskin tämä:


Olisi sitten yhdellä iskulla kaikki nämä hoidettuna pois alta! :D

keskiviikko 11. maaliskuuta 2015

Kuvajahti

Yksi kiva lisä hääohjelmaan voisi olla kuvajahti! Pöytiin tai johonkin näkyville jaettaisiin siis lappu, jossa mainitaan erilaisia asioita, jotka pitäisi saada vangittua kuvaan. Useimmilta kuitenkin löytyy taskusta se älypuhelin, jolla kuvia voisi napsia.Vieraat voisivat sitten jakaa nämä kuvat jonkin ohjelman/ internetin välityksellä hääparille, mikä sitten itselle helpoimmalta tuntuu. Joko ohjelmanumerona tällaisenaan, tai sitten pistää pientä kisaa käyntiin, esim. se joka ensimmäisenä saa kuvat napattua voittaa jonkin palkinnon. Myöskin tätä voisi käyttää mielestäni bingon muodossa, perinteisen hääbingon sijaan. Kun on napannut kuvat yhdeltä riviltä, saisi palkinnon. :)


Listassa voisi siis olla mitä ikinä mieleen tuleekaan! Omaan kuvajahtiin laittaisin ainakin seuraavia:

  • Kuva pöytäseurueesta
  • Jotain sinistä
  • Halaus
  • Paras herkku
  • Sulhanen katselee onnellisena morsianta / toisinpäin
  • Suosikkikoriste
  • Parhaimmat tanssimoovit


Mitäs mieltä olette tästä ohjelmanumerona? Tuleeko mieleen jotain, mitä listaan ehdottomasti pitäisi laittaa? :)

keskiviikko 4. maaliskuuta 2015

Juhlapaikkana Frami ravintola B

Kävin eilen toista kertaa juhlapaikallamme Seinäjoella ja tapasin ensimmäistä kertaa paikan ravintolapäällikön. Ravintolapäällikkö osoittautui oikein mukavaksi ja rennoksi, joten kaikki sujuu hänen kanssaan varmasti oikein hienosti! :) Menin juhlapaikalle siksi, että halusin tietää muutamista yksityiskohdista hieman enemmän, sekä käydä vähän kuvailemassa paikkoja, jotta osaan sitten tarkemmin suunnitella joitakin yksityiskohtia.

Tilavuokraan kuuluu ravintola, johon mahtuisi 160hlö. Meidän häävieraille (n 100hlö) siellä on siis todella hyvin tilaa! Ravintolan lisäksi vuokrasimme aulan, joka on myöskin todella suuri.


Nämä mun kuvat ei nyt anna yhtään oikeutta tilalle, mutta pidän noista todella korkeista ikkuinoista, joista on näkymä joelle :) Valkoiset pöytäliinat ja koristeet tekevät ilmeelle myöskin vielä paljon! Mutta uskon että aika hieno kokonaisuus me tästä saadaan!

Paikan puolesta tulee catering ja hyvin avoimia olivat myös sen suhteen. Heillä ei siis onneksi ollut mitään sellaista, että joistain tietyistä pitäisi valita, vaan me saadaan rakentaa just sellainen kokonaisuus kuin me halutaan. Jälkiruokabuffet me tehdään itse (tai siis lähinnä kaasoni joka osaa). :D

Sisääntuloaula on hyvin suuri, johon voisi ajatella, että asetettaisiin lahjapöytää, photoboothia yms. Jotkut ovat kuulemma laittaneet bändin ja tanssilattiankin sinne. Katsotaan jos me edes bändiä saadaan, että mihin heidät ja tanssilattia meillä sitten sijoitetaan.



Tässä muutama kuva aulasta. Tämä on siis oikeastaan yhtä suuri kuin itse ravintolakin! Saa nähdä mitä kaikkea me tähän sitten keksitään.

Yksi uusi yllätys itselle oli, että aulasta lähtevät portaat ja siellä oleva pieni yläkerta ei kuulu enää anniskelualueeseen. Halutessamme saataisiin siis laittaa sinne omat boolit ja juomat. Sen kanssa sitten pitäisi vain pitää huoli siitä, että omia juomia ei alakertaan tuoda. Mutta aika kiva yllätys oli tämä, koska olin jo ollut hieman harmissani siitä, ettei me voida tarjota mitään muuta juotavaa kuin pöytäviinit. Mutta nyt se sitten onnistuukin! :)

Yläkerta oli tällä hetkellä tämän näköinen. Huonekaluja yms saadaan siis vapaasti siirrellä. Ehdin jo suunnitella että tänne vois hyvin sopia semmonen pubimainen nurkkaus, jossa voi sitten hengailla ja juoda boolia. :)

Jotenkin näistä kuvista näyttäisi paikka nyt kovin kolkolta, mutta ei se sitä mun mielestä ole ja koristeluilla saadaan aikaan varmasti paljon! Tykkään paikan valoisuudesta ikkunoiden ansiosta. Mitäs mieltä ootte meidän juhlapaikasta? :)

maanantai 2. maaliskuuta 2015

Mitä kattaukseen?

Jihuu, viikon kipeänä olo alkaa olla selätetty ja taas alkaa olemaan virtaa! Tänään alkoi myöskin viikon loma, joten hyppäsin junaan lauantaina Etelä-Pohjanmaalle ja täällä ajattelin lomailla viikonloppuun asti.

Kipeänä oli jälleen hyvin aikaa kuluttaa tunteja Pinterestin parissa, joten lähdin vähän tutkiskelemaan kattauksia. Suomalaisissa häissä on useimmiten buffet, joka meillekin on tulossa. Harvemmin silti näkee, että lautaset olisi osana kattausta jo valmiina. Jos vaan juhlapaikan puolesta onnistuu, musta olis ihanaa, jos lautasetkin olisi jo katettuna pöytään. Tykkään kun pöytä on suhteellisen täyden näköinen ja astiat tuovat sitä täytettä sitten kivasti koristeiden lisäksi.


Tässä tykkään kovasti kun lautaset on jo valmiina, lautasliina on aseteltuna mun mielestä tosi tyylikkäästi ja lisäksi vieressä olisi jokaisella lautasella oma menu. Itsekin luultavasti violettia tulee näkymään nimenomaan lautasliinoissa, sillä ne tuo jo melko paljon väriä :)


Tässäkin on mun mielestä nätisti lautasliina ja menu siellä sisällä :)


Tääkin olis mun mielestä huikee, että menulappu toimisi ikäänkuin lautasliinan "renkaana". 
Itse kun en jostain syystä tykkää niistä perinteisistä kartonkikolmioista, joissa yleensä on menu ja ohjelma samassa. Menut voisi olla siis joko jokaisella erikseen, tai sitten päädyn siihen, että menu lukee isolla jollakin taululla vaikka buffetin vieressä. Jos päädyn tähän, jokaiselle jaettaisiin sitten luultavasti ohjelmalappuset tai vaikka suunnitteilla olevat vieraskirjalappuset tms. pöytiin :)


Toisaalta olis myös ihanaa lähteä askartelemaan tällaiset servettirenkaat helmistä! Katsotaanko saako tämä morsian tällaisia aikaiseksi :D Riippuu luultavasti myös siitä, löydänkö sadalle hengelle asti helmiä riittävän edullisesti. Vinkkejä mistä kannattaisi ostaa? :)


Tämä kuva nyt ei varsinaisesti liity tämän postauksen aiheeseen, mutta mä yhtäkkiä rakastuin kultaan tämän kuvan perusteella.. Tää on nyt vähän ristiriitaista koska olin ajatellut että 1. meidän häissä ei nähdä kaitaliinoja ja 2. meidän väreinä piti olla valkoinen, hopea ja violetti. Mutta nyt ihastuin jotenkin ihan älyttömästi tähän kultaan! Tai se voisi olla myös sellainen shampanjan tai ruusukullan värinen? Mutta tykästyin tuohon kaitaliinaan ihan totaalisesti :D apua, saako vielä suunnitelmia vaihtaa.. Ehkä, pitää vielä jonkin aikaa vielä miettiä! Ja käydä kangaskaupoissa hypistelemässä, löytyiskö mahdollisesti mistään mitään tämän tyylistä.. Katsotaan ;)

Ja pakko vielä tähän loppuun hypettää, nimittäin arpaonni suosi mua jälleen! Apua, oon niin innoissani tästä, nimittäin voitin Love Me Do:n yhteydessä olevan Lauluja Rakastaville -arvonnan! Palkintona siis meille sävelletään ja sanoitetaan meistä kahdesta kertova kappale meidän häihin. Tää on niin upeeta! En malta odottaa millainen siitä tulee, iiiiks! :)

Ihanaa alkavaa viikkoa kaikille!