maanantai 31. elokuuta 2015

Shadow box

Niin taas Pinterestin ihmeellisestä maailmasta löysin uuden ihanan idean, jonka itsekin haluan ehdottomasti toteuttaa! Englanniksi kulkee nimellä shadow box, hmm mitenköhän sen sitten kääntäisi? Muistolaatikko? :D Joka tapauksessa siis kehyksiin laitettaisiin pieniä juttuja häistä, jotka sitten säilyvät näin lasin takana muistoina.

Tässä muutamia esimerkkikuvia:









Kuvat 12345 ja 6

Ihania, eikö? Tämä olisi näyttävä ja kiva tapa säilyttää itsellään esimerkiksi kutsukortti, ohjelmakortti, sukkanauha, huntu, hääkimppu, kakun koriste tai mitä tahansa pientä, jota häistä haluaa muistona säilyttää. Itse ajattelin aikaisemmin, etten haluaisi hääkimppuani säilyttää, koska sellaiset vain kerää pölyä ja varistelee lehtiään. Näin voisin kuitenkin sen kuvitella säilyttäväni! Tai jos kukkakimppua ei halua kokonaisuudessaan laittaa, voi laatikkoon laittaa muutamia kukkia kimpusta tai vaikka miehen vieheen.
Tällä tavoin pienet jutut häistä joita haluaa säilyttää ei joutuisi vain johonkin kaapin perälle pölyttymään, vaan olisi näkyvillä muistona.

Vaihtoehtona mietin myös kunnollista laatikkoa, joka olisi kokonaan lasinen, jonne mahtuisi enemmänkin tavaraa, kuten hääkengät ja sen voisi sitten asettaa hyllylle. Muutaman vaihtoehdon löysinkin jo, joita voisin ostaa, mutta totesin että ennemmin haluan tällaisen seinälle ripustettavan version.

Vielä ei ainakaan ole tullut vastaan tuollaista valokuvakehystä, joka olisi hieman paksumpi, että sinne mahtuisi muutakin kuin valokuvia. Onko kellään tietoa löytyykö tällaisia Suomesta? Jos ei löydy, löysin myös muutamia suhteellisen helpon oloisia ohjeita, miten tämän voisi tehdä itse.

Mitäs tuumitte tästä? :)

11 kommenttia:

  1. Ihana idea, pitää alkaa itsekin etsiskellä sopivia vaihtoehtoja toteutukseen :)

    VastaaPoista
  2. Kiva idea :) tuollaisen voisi tuunata juuri omaan sisustukseen sopivaksi ja muistot häistä olisi ihanasti esillä :) Luule, että itse voisin toteuttaa jonkinlaisen laatikon, jossa kaikki muistot olisi, tällaisia "muistojen laatikoita" kun on tullut harrasteltua jo vuosia niin miksipä ei myös häiden kohdalla :)

    VastaaPoista
  3. Tosi kiva idea! Meidän muutama tuttava on tuollaisen toteuttanut että kyllä niitä kehyksiä selvästi Suomesta saa, mutta en valitettavasti osaa yhtään sanoa mistä :(

    VastaaPoista
  4. Moi! (: Mielestäni blogisi ansaitsee Liebster Awardin. Lue lisää täältä http://weddingemilia.blogspot.fi/2015/09/liebster-award-loyda-uusia-blogeja.html

    VastaaPoista
  5. Oon aiemmin törmännyt samaan ideaan vauva-aiheisena, eli niihin oli kasattu ensikengät, ensimmäinen pipo, kastetodistus jne. Ihastuin jo silloin ideaan, mut enpä tullut ajatelleeksi, että sellaisen vois tehdä häistäkin! Ihania! Täytyykin pistää korvan taakse, kiitos vinkistä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo niin mäkin oon nähnyt, eikä itellekään aiemmin tullut ajatelleeksikaan että häistäkin voisi tämmösen tehdä! :)

      Poista
  6. Tähän ideaan en ollutkaan aikaisemmin törmännyt. Tosiaan kiva idea säilyttää tiettyjä juttuja häistä muistona tällaisessa :)

    VastaaPoista
  7. Kiva idea kyllä! Ikeassa olen tuollaisiin syviin kehyksiin joskus törmännyt eli sieltä kannattaa käydä metsästämässä :)

    VastaaPoista