torstai 9. heinäkuuta 2015

Kirkkomusiikit

Oon jotenkin tosi pitkään vältellyt tätä kirkkomusiikkien miettimistä, en kyllä tiedä miksi! Toissailtana vietinkin sitten koko illan kuunnellen kaikenlaisia marsseja kirkkoon. Totesin, etten oikein piittaa uruista. Tämän vuoksi ajattelin, että ainakin sisääntulomarssi voisi olla pianolla ja viululla soitettuna. Mun pikkusisko soittaa viulua ja hieman jo lupailikin että voisi sisääntulomarssissa soittaa. Matiaksen serkku taas soittaa pianoa, jolta kysäistään suostuisiko hän soittamaan. :)

Perinteistä häämusiikeista sisääntulomarssiksi voisimme ottaa Pachelbelin Canon in D:n. Se kuulostaa tosi nätiltä pianon ja viulun yhdistelmänä!


Sisääntuloon haluan nimenomaan jonkun herkemmän kappaleen, en mitään mahtipontista urkusoittoa. Tuo Canon in D olis myös mieletön pelkillä jousisoittimilla, mutta tutuissa ei taida olla niin paljoa soittajia, eikä meidän budjetista löydy enää joustoa ottamaan muualtakaan. Piano ja viulu olis meille siis oikein bueno!

Selailin Facebookin Häät 2016 ryhmästä mitä muut ovat ajatelleet sisääntulomarssiksi ja sieltä monien joukosta bongasin tämän:


Kyseessä on siis Game Of Thronesin tunnusbiisi. :D Mikä on ehkä vähän hassua, mutta tää on pianolla soitettuna tosi nätin kuulonen! Itse en oo ees kyseistä sarjaa koskaan katsonut, joten en yhdistä tätä siihen. Mutta mites te, jotka sarjaa ootte seuranneet? Olisko hassua kuulla tämä kirkossa?
Viulu tähänkin yhdistettynä vois olla tosi kiva. Tykkään varsinkin tuosta ensimmäisestä minuutista kun pianolla soitetaan korkeammalta. Voisko tää olla mahdollinen vaihtoehto? Matiasta ei ainakaan haitannut vaikka oliskin tv-sarjasta. Mitähän ne kirkossa tuumaa?

Ulosmenoon luultavasti ne urut sitten kuitenkin otettaisiin. Onhan Lapuan Tuomiokirkossa kuitenkin Suomen suurimmat urut, joten ei niitä varmaan voi jättää soittamatta. :D Ulosmenoon voitaisiin siis ottaa hyvin perinteinen Mendelssohnin Häämarssi.


Melartinin Juhlamarssi Prinsessa Ruususesta on myöskin kiva perinteinen, mutta mun mielestä se kuulostaa enemmän sisääntulomarssilta, joten taitaa jäädä meiltä välistä.


Millaista musiikkia teille on vihkimiseen tulossa?

2 kommenttia:

  1. Piano ja viulu yhdistelmä houkuttaisi kyllä minuakin, pitäisi vain vielä löytää soittajat :) Pidin erityisesti tuosta sinun ensimmäisestä vaihtoehdosta, todella kaunis ja sopivan herkkä. Minä olen miettinyt yhtenä vaihtoehtona Roy Todd:n Radiant as a Bride (https://www.youtube.com/watch?v=7KuAXESIiIQ) sisääntuloon, sillä se on minusta jotenkin kauniin satumainen. <3

    VastaaPoista