tiistai 5. tammikuuta 2016

DIY kakkulautaset

Kuten olen jo aikaisemminkin hehkuttanut, meille tulee ihana minijälkkäribuffet! Halusin jälkkäripöytään erilaisia, erikorkuisia ja näyttäviä kakkulautasia, joihin voimme minijälkiruoat asetella. Isot ja hienot kakkulautaset ovat usein melko kalliita, joten päätinpä lähteä tekemään niitä itse!

Suuntasin ensimmäiseksi kirpputorille etsimään kynttilänjalkoja sekä eri kokoisia lautasia, josta mukaan tarttuikin molempia kolme kappaletta. Näitä valitessa kannattaa kiinnittää huomiota siihen, että kynttilänjalat ovat varmasti tukevia ja ettei lautaset olisi liian painavia. Tämän lisäksi tarvitsin kuumaliimaa sekä spraymaalia, saman väristä jota olen käyttänyt pöytiin tuleviin tuikkukippoihin, pöytänumeroihin sekä sydämiin jotka toimivat paikkalappuina.

Aluksi mittasimme lautasten keskikohdat ja merkkasimme ne, jotta saisimme kynttilänjalat mahdollisimman keskelle lautasta. Sitten laitoimme kynttiläjalkaan kuumaliimaa ja painoimme ne lautaseen kiinni.


























Ja tadaa, tällaisia niistä tuli! 


Aikamoisia hirvityksiä tässä vaiheessa vielä! Huomattiin kirpparilta kotiin päästessä, että tuo oikeanpuoleinen lautanen on mikroon kuuluva lautanen, haha! Mutta eipä sitä kukaan näe spraymaalin jälkeen.

Seuraavaksi siirryttiinkin kylppärin puolelle ja alettiin sprayaamaan. Noh, tämä ei ollutkaan niin fiksu veto, sillä ilmeisesti ilmastoinnin kautta tuo lähti pöllyämään koko rivitalon asuntoihin ja onnistuttiin saamaan kaikkien palovaroittimet päälle, huuups! :D Ulkona oli sen verran pakkasta, ettei maltettu mennä pihalle maalailemaan, eikä sitten ajateltu tätä niin hirmuisen pitkälle. Heh, näppäriä naisia ollaan siskon kanssa! Seuraavana päivänä kun maalattiin toinen puoli, maltettiin sitten mennä ulos asti!


Kun maali oli kuivnut, lopputulos olikin sitten aikas kiva!



Mitäs tykkäätte? En tosiaan tiedä lähtisikö tuosta maalista jotain irti kakkuihin, mutta meidän jälkkäreissä on suurimassa osassa jonkinlaiset kupit tms. joten se ei ole meillä ongelma. Kakkupaperit sais varmaan muuten laittaa alle! Jos lautaset ovat kirkkaita ja läpinäkyviä, niin päälliosaahan ei periaatteessa tarvitsisi edes maalata, koska väri näkyisi altakin hyvin läpi. Silloin vain pitää sprayata ennen jalan liimaamista, jotta koko pohja olisi maalissa.

Näiden lisäksi ollaan tekemässä kakkutikkariteline itse. Yritin etsiä myös jonkinlaisia lasiportaita pöytään vuokralle, johon leivoksia saisi asetella. Kerran löysin jostain sellaiset, mutta en tietenkään laittanut sivustoa ylös, enkä löydä niitä enää. Eli jos jollain on vinkata mistä sellaiset voisi löytyä, olisin siitä erittäin kiitollinen! :)

4 kommenttia:

  1. Ihan mielettömän kivan näköisiä! Mä olen pyöritellyt vähän samanlaista ideaa myös kahvipöytään, mutta kerrostarjottimeksi kekseille yms. pikkutarjottaville :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mäkin mietin että pitäiskö kokeilla vielä kerrostarjottimen tekemistä! :)

      Poista
  2. Nuo on kyllä tosi kivat! Meillä on niin paljon kakkulautasia, ettei tarvita tuollaisia enää, mutta ehdottomasti askartelisin jos tarvittais!

    VastaaPoista
  3. tosi hienot! (: ite sorruin ostaan Kastehelmi-sarjan jalallisen kakkulautasen meidän kakkubuffettiin. Mut pari diy-lautasta pitää kanssa vielä tehdä.

    VastaaPoista